Összes oldalmegjelenítés

2014. július 14., hétfő

A hibátlan játék kritika

A hibátlan játék


Nehéz a jó könyvekről írni, a rossz könyvekről könnyebb. De vannak kivételek.
A hibátlan játék c. könyv ilyen. Lehet, hogy a játék hibátlan, de a könyv egyáltalán nem az. Sőt!
Azt sem tudom, hol kezdjem. Az ember legszívesebben elfelejtené, hogy egyáltalán elolvasta.

A történet: Cassie egy átlagos egyetemista lány, akit nem nagyon vet fel a pénz. Problémái vannak a bizalommal. (a hazug apja miatt) Szeret fotózni, ez a szenvedélye. "Mindenlánytcsakegyszerdugokmeg" Jack a másik főszereplőnk, aki bunkó, beképzelt, megbízhatatlan, tahó. Ilyen jellemzést kapunk róla a történet elején. Célja az, hogy profi baseball játékos legyen. Kettőjük kapcsolatának rejtelmeibe vezet be minket a könyv. De minek? Melissa Cassie-nek a legjobb barátnője, neki sok pénze van és a tanácsait a neten olvassa. Dean pedig Jack öccse.





Van ebben a könyvben minden és ezt nem a jó értelemben mondom. Megcsalás (a mentségére szóljon ittas, mondom ittas!!! volt Jack), kamu terhesség (mint egy rossz sorozatban), utcai támadás (jól helybenhagyják Cassie-t), félreértés (mert két kép annyira döntő bizonyíték, minden kétséget kizár), (táv)kapcsolati problémák (és nagyi tanácsai erre), gyermekkori traumák (így már teljesen érthető Jack tahó viselkedése), házasság, 5 millió dollár, tragacs autó, rámenős és szívtelen, gonosz csajok, akik csak Jacket akarják mindenáron.

Annyira örültem az elején, hogy végre nem gimisekről, hanem egyetemistákról olvashatok. De nem lehet érezni a különbséget, úgy gondolkoznak, úgy cselekednek, mintha sokkal fiatalabbak lennének. Pedig Cassie az egyetem előtt két évet még előkészítőre is járt.

Indokolatlanul sok benne a káromkodás, ami már zavaró.

Ha ennyi nem lenne elég van folytatása. Ilyenkor két szó jut eszembe. NE és MIÉRT?!?

Jelző: vontatott
Csak egy szó: cicus (engem is idegesít, nem csak Cassie-t)
Fordulat: 0 vagy annyi se
Borító: 5/1 nem valami kreatív
Könyv: 3/10
A könyv egyéb adatai itt.
R.C.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése