Összes oldalmegjelenítés

2014. június 15., vasárnap

A rossz testvérrel ágyba bújni kritika

A rossz testvérrel ágyba bújni



Adott egy fantasztikusan kinéző ikerpár Max és Rhys és egy lány Melina.  Jaj, én már megint sejtek valamit… Gyerekkoruk óta barátok és Melina egész kicsi kora óta Rhysba szerelmes. Ám egy félreértés miatt Maxet csókolja meg.

Két srác+egy lány=bonyodalom.

Szóval a csók óta rengeteg év eltelt és az élet külön utakra sodorta hőseinket. Melinát dobja a pasija ezért barátnői tanácsát megfogadva felkeresi Maxet, hogy szexleckéket vegyen tőle és így igazi végzet asszonyává váljon…  Cserebere történik és végül Rhysszal bújik ágyba azonban ezt a lány csak reggel veszi észre. Sültkrumpli. Komolyan az. De ha már úgy is olyan jól ment nekik a szex, akkor folytatják, mivel vasárnapig szól a megállapodás. A gyerekkori félreértés tisztázódik és szereplőink döntés elé kerülnek.
Vajon mi lesz hétfőn? :D
Nem egy nagy lélegzetvételű könyv és teljesen kiszámítható mégis van egy olyan aranyos, naiv hangvétele amiért én nem tudtam rá haragudni. Ezenfelül az is fel-felbukkan, hogy hogyan tudna együtt élni egy otthonülős és egy izgő-mozgó ember. Ami szerintem teljesen indokolt, hiszen két teljesen különböző mentalitású emberről beszélünk. A végén pedig arra is választ kapunk, hogy szereplőink megbánták-e a döntésüket.

Jelző: naiv gyerekkori szerelem 
Csak egy szó: Katicabogár
Fordulatok: 0
Borító: 5/3
Cím: Sokatmondó
Könyv: 10/6
A könyv egyéb adatai itt.

R.C.

2014. június 8., vasárnap

Se veled, se nélküled

Se veled, se nélküled


Adott egy harminc fölötti, szörnyű nevű, hihetetlenül gazdag, szexi futballista Bobby Tom és egy harminc éves, szűz, szürke kisegér lány Gracie.
Szerelmet érzek a levegőben, ez nem kétséges.

Bobby Tom egy harci meccsen szerzett sérülése miatt sportkarrierjének búcsút intve beáll színésznek. Külön ki van emelve, hogy nem is fáj a lába és aki egész életében ezt csinálta, az visszamenne a pályára és nem a kispadon sírna, mint egy kislány. Szóval hogy ne csak a medence mellett koktélozzon és csajokat szedjen fel hátralévő nyomorúságos életében (tényleg milyen borzasztó) elvállal egy filmszerepet, amivel annyi a probléma, hogy színészkedni nem tud és kedve sincs az egészhez.
Asszisztensként Graciet kapja, aki csodálója, ágyasa, áljegyese, bosszantója lesz a férfinak. Bobby Tom kötelességének feladatának tekinti,  hogy elvegye a lány szüzességét, mert más biztos rosszul csinálná… Az áljegyesség pedig arra szolgál, hogy a nőket távol tartsa. Igen, a jegyesség miatt három méternél közelebb egyik nő sem kerülhet a férfihez, ez így van. Kapunk egy mellékszálat is Bobby Tom anyjának szerelmi viszonyáról is, de annyira érdektelen és kiszámítható, hogy egy mondatot se érdemel.
A történetet a néhány poén és a könnyű olvashatósága menti meg.

Fordulatok: 0
Borító: 5/1
Cím: érdekesnek tűnt
Könyv: 10/5
A könyv egyéb adatai, idézetek itt.


R.C

2014. június 2., hétfő

Örökké a csajom kritika

Örökké a csajom

Szóval a történet szerint Liam tíz évvel ezelőtt elhagyta a csaját Jojót. A zenei karrierjét választotta a szeretett nő helyett, a szülei kitagadták és anyagilag nem támogatták ezután, mert ők a fiú sportkarrierjében látták a jövőt. Szóval Liam ott hagyta a sulit és másik városba költözött, megszakítva majdnem minden kapcsolatot a múlttal. Jojonak választást sem hagy, csak lelép. Hogy miért? Mert  nem akarja, hallani a visszautasítást. Istenem, de hülye magyarázat! És ez akar rocksztár lenni… Ahihetetlenülnagyrocksztár visszatér a kisvárosba egy barátja tragikus halála miatt. Úgy tervezi  csak a temetésig marad és megnézni Jojót (jó messziről). Ám a dolgok teljesen a feje tetejére állnak, amikor kiderül, hogy Jojotól fia született. Vajon Liam most helyesen dönt? Vajon egy nagy boldog család lesznek? Jojo meg tud bocsátani? Ó Istenem! Szóval a könyv vége erről szól és nem szeretném lelőni a poént.

Furcsa dolgok:

 1. Nick. Ő Jojo jelenlegi pasija, aki három éves kora óta neveli Liam fiát sajátjaként. Feleségül akarja venni Jojót. Vele kapcsolatban csak annyi, hogy nem küzd a nőért, akit szeret. Egyszerűen lelép.


        2.  Liam fia. a, Régi felvételeket néz, ahol az anyukáját egy idegen pasi csókolja. Ez most komoly?! b, Kilenc éves és miután Nick lelép egyáltalán nem emlegeti, pedig három éves kora óta ő nevelte, elvileg őt tekinti az apjának.

         3. Jojo. Miért nem kereste fel Liamet, hogy fia született? Arra fogja, hogy ő telefonált meg kereste, de elérhetetlen volt a férfi. Na ne! Ha a pasi rock sztár, akiért milliók rajonganak akkor bármelyik bulvárlapot fel lehetett volna keresni a hírrel. Ez csak egy példa, de szerintem többféleképpen is fel lehetett volna venni vele a kapcsolatot. Pl:. hatalmas molinó, ’Gratulálok Liam, apa lettél!’ feliratú pólóban megjelenni a koncertjén az első sorban, tanga helyett babaruhákat dobálni a színpadra. Ennyiből rá kellene jönnie. :D

Annyira semmilyen a történet, hogy az hihetetlen. Néha a szereplők visszaemlékeznek egy-egy pillanatra, ez kifejezetten tetszett benne. Még klisé sincs, amin nevetni lehetne. Ez a könyv egyáltalán nem vicces, csak szimplán unalmas. A szereplőknek nincs jelleme egyik ostobább, mint a másik. A legnagyobb problémám a könyvvel, hogy nem úgy reagálnak a szereplők a helyzetekre, mintha valódi emberek lennének.

Jelző: veszélytelenül ostoba
Borító: 5/4 szép borító :)
Cím: 5/3

Könyv: 10/5 

A könyv egyéb adatai, idézetek, többi olvasó értékelése pedig itt.
Olvassátok el és írjátok meg, mit gondoltok. 
R.C.